Dünyada çok hızlı bir teknolojik dönüşüm yaşanıyor. Endüstri 4.0 uygulamaları her sektörü derinden etkiliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde dijital dönüşümün en çok etkileyeceği sektörlerden birisi “Lojistik” olacaktır.

22 Trilyon USD’lık dünya ticaret hacminin, yaklaşık 8.5 trilyon USD’ı bir şekilde lojistik ile ilgilidir. Türkiye’de de durum farklı değil. Günlük 450 bin kamyonluk taşıma trafiği, yollardaki 850 bini aşkın kamyonu, 1.2 Milyon SRC belgeli kamyoncusu, 8 Bine yakın irili ufaklı nakliye firması ile Türkiye Avrupa’nın en büyük kamyon pazarına sahiptir.

Türkiye’de taşımanın %92’si karayoluyla yapılıyor. Sadece karayolu nakliyesinde her gün 1 milyar TL nakliye ödemesi yapılıyor. Türkiye’de lojistik sektörünün yıllık büyüklüğü 500 milyar TL’nin üzerindedir.

TIRPORT, LOJİSTİK YÖNETİMİNİ UÇTAN UCA DİJİTALLEŞTİRİYOR

TIRPORT, hayata geçirdiği inovasyonlarla lojistik firmalarına ve yük sahiplerine tüm operasyonlarını uçtan uca dijital olarak yönetebilme gücü verirken, diğer taraftan onbinlerce kamyonun cep telefonlarından yüke hızla ulaşmalarına imkan sağlıyor.

TIRPORT üyesi kamyoncu, istediği yer ve zamanda yüke TIRPORT Yükcepte Uygulamasıyla anında ulaşabiliyor. U-ETDS raporlamasını cepten tek tık ile yapabiliyor, e-faturasını uygulama içinden pratik olarak kesebiliyor. Yakıt alımından indirimli alışverişlere kadar birçok katma değer yaratan Param TIRPORT kart ile de tüm ödemelerini anlık takip edebiliyor.

Halen günde 1.500’ün üzerinde FTL taşıma yöneten TIRPORT, önümüzdeki 3 yıl içinde 250 bin aktif kamyoncuyla günde en az 30 bin taşımanın yönetilmesine doğru koşuyor.

TIRPORT’un lojistik operasyon yönetimini nasıl yalınlaştırdığı ve verimliliği en üst düzeye çıkardığını şu örnekle açıklayabiliriz:

Türkiye’nin en büyük 10 lojistik firması günde ortalama 1.500 FTL taşıma yapabiliyor. Türkiye’nin en büyük lojistik şirketi ise günde maksimum 2.500 taşıma yapabiliyor ve pazarda sadece %0.5 pazar payına sahip. Bu çapta bir işi konvansiyonel olarak yapabilmek için ise yaklaşık 7 bin kişi çalıştırıyor, bine yakın kendine ait ve kiralık kamyonun yanında spottan da günde 2000’e yakın kamyon kullanmak zorunda kalıyor.

TIRPORT sahip olduğu yüksek teknolojiler sayesinde günde 1.500 yüklemeyi sadece 23 kişilik bir ekiple yapıyor. Günde 10 bin yüklemeyi yönetmeye başladığında çalışan sayısı 90 geçmeyecek. Pazarda ise %7 Pazar payına sahip olacak. Türkiye’deki en büyük lojistik firmasının 10 katından fazla. Çok sayıda lojistik firması da halen TIRPORT’un müşterisi. İşte bu farkı ortaya koyan TIRPORT’un geliştirdiği ve uygulamanın bir parçası haline getirdiği teknolojileridir.

TIRPORT’UN LOJİSTİK FİRMALARINA VE YÜK SAHİPLERİNE SAĞLADIĞI FAYDALAR:

1-Tüm nakliye operasyonlarını dashboard mantığında, cep telefonundaki TIRPORT Kurumsal uygulamasından 7/24 izleyebilme ve yönetebilme,
2-İstenilen yer ve zamanda anında uygun kamyon bulma, kurumsal kullanıcı olarak onaylı ve güvenli kamyoncu portföyleri oluşturma, onlara yük önerebilme,
3-Tüm platformlardan (web, iOS, Android) çalışan ve yönetilen etkili dijital operasyon yönetimi,
4-TIRPORT SSL link hizmeti ile yükü bekleyen müşteriye yük ve taşıma bilgisini canlı izleyebileceği güvenilir link paylaşma imkânı,
5-Param TIRPORT kart ile elektronik para altyapılı sistemiyle 7/24 taşıma parası ödeyebilme gücü.

TIRPORT’UN KAMYONCULARA SAĞLADIĞI FAYDALAR:

1-TIRPORT YükCepte uygulamasıyla, istediği yer ve zamanda, kamyonun özelliklerine ve beklentilerine uygun yüke hızlıca ulaşma, teklif verme imkanı,
2-Daha yolda giderken, akıllı algoritmaların desteği ile dönüş yükü bulabilme,
3-Belirli yük sahiplerinin ve lojistik firmalarının “Güvenilir” portföylerinde yer alabilme, onlardan çıkacak yük fırsatlarından anında haberdar olma,
4-Param TIRPORT Kart ile nakliye ödemelerini doğrudan alabilme, taşıma ve firma bazında cari hesaplarını takip edebilme, indirimli akaryakıt avantajlarını kullanabilme,
5-TIRPORT YükCepte Uygulamasıyla tek tıkla U-ETDS raporlaması yapabilme.

E-ticaret devi Alibaba Group iki yılda bir dünyanın en büyük startup yarışmasını düzenliyor. ABD’den Japonya’ya, Rusya’dan Afrika’ya dünyanın 17 farklı bölgesinden 7 bini aşkın ön onay almış Startup yarışıyor. Önce bölge finalleri yapılıyor. Buradan çıkan finalistler Çin’deki 14 şehirde Çinli rakipleriyle yarı finallerde yarışıyor. Yarı finallerden global finalistler çıkıyor ve Alibaba Group’un başşehri olan Hangzhou’daki dünya finallerine bilet alarak adını yazdırıyor.

Yarışmanın temel amacı; Dünyada Unicorn olma potansiyeline sahip 20 startup’ı keşfetmek ve onları dünyaya tanıtmak.

TIRPORT, 2019 yılına Create@Alibaba’nın Unicorn olacak 20 finalistinden birisi olarak girdi. Türkiye’den bir startup ilk defa bu çapta bir başarıya imza attı.

Pin It on Pinterest