Geliştirdiği mobil tabanlı teknolojilerle lojistik sektörüne dünya çapında dijital bir platform kazandıran TIRPORT, 2019 yılı başı itibariyle yaptığı kritik anlaşmalarla pazardaki ağırlığını arttırıyor.

TIRPORT, E-Ticaret devi Alibaba’nın 3 yıldır düzenlediği, binlerce startup arasından milyar dolarlık olma potansiyeline sahip Startupları seçtiği yarışmada, ortaya koyduğu iş modeli ve teknolojilerle ilk 20 arasında yer alarak, Kasım 2018’de Hangzhou’daki dünya finallerine adını yazdırmıştır.

TIRPORT’un geliştirdiği mobil tabanlı teknolojilerle bir üretici veya lojistik firması, yükünü ve boşaltma aşamalarını adım adım cepten takip edebilirken, lojistik operasyonlarını tüm aşamalarıyla uzaktan yönetebilmektedir.

Ayrıca kamyoncu veritabanını TIRPORT’ta dijital ve konum tabanlı tutabilmekte, güvenilir kamyoncularla kendi portföylerini yaratabilmekte, müsaitlik durumuna göre uygun kamyonculara anında erişebilmektedir. Tıpkı ERP mantığında kamyoncu veritabanını yönetebilmektedir.

TÜRK NAKLİYE SEKTÖRÜNÜN YILLIK BÜYÜKLÜĞÜ 300 MİLYAR TL

Taşımanın %92’sinin karayolları ile yapıldığı ülkemizde her gün yaklaşık 600 bin kamyon yük taşıyor. Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olan Türkiye’de 850 bin kamyon yollarda. 1.2 Milyon SRC belgeli şoför ekmeğini bu işten kazanıyor. Yüzlerce lojistik firması, taşıma kooperatifi, ambar ve binlerce taşeron firma yük organizasyonu ve taşımacılık yapıyor.

Yıllık 300 Milyar TL’nin üzerindeki bir paranın döndüğü taşımacılık sektöründe “Ödeme” en kritik süreçlerden birisi. Çünkü Lojistik firmalarının “ÖZMAL” olarak adlandırılan kendilerine ait kamyon oranı %5’lerin altındadır. Türkiye’de yollardaki kamyonların %95’i şahıslara ait. Kamyonun bütün operasyonel yükü de kamyoncunun sırtında. Kamyoncu için ödeme ve ödeme araçlarının likitliği hayati derecede kritik.

TURK PARA VE TIRPORT’TAN DEV İŞBİRLİĞİ

Elektronik para ve ödeme sistemlerinin öncü kuruluşu Turk Para ve lojistik yönetiminin parlayan teknoloji şirketi TIRPORT, 2019’a önemli bir işbirliğini duyurarak girdiler.

Geleceğin ödeme sistemlerine odaklanan Turk Elektronik Para A.Ş., Türkiye’de Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üyeliğine kabul edilen ilk ödeme şirketidir. Sektöre birçok yenilik getiren şirket, TROY ve Mastercard lisansına sahip ilk elektronik para şirketi olma ayrıcalığına da sahiptir.

TIRPORT ise, lojistik yönetimini uçtan uca dijitalleştirdi. Geliştirdiği mobil tabanlı teknolojilerle dünya çapında bir dijital platform yaratarak sektöre kazandırdı.

Bu büyük işbirliği ile onbinlerce kamyoncuya, TROY Logolu Param TIRPORT Kart’lar verilecektir. Artık nakliye ödemeleri TIRPORT ve Turk Para güvencesiyle elektronik para ile ödenecektir.

Türkiye’de günlük nakliye ödemesi tutarı 800 Milyon TL’nin üzerindedir. Bu tutarın da en az 1/3’ü doğrudan nakit olarak yapılıyor. Türkiye’de kamyonculara günlük nakit yapılan ödeme tutarı 250 Milyon TL’nin üzerindedir.

PARAM TIRPORT KART İLE ONBİNLERCE KAMYON ŞOFÖRÜ, ÖDEME TAKİBİ VE ÇİLESİNDEN KURTULACAK

TIRPORT geliştirdiği mobil tabanlı teknolojilerle yükün ve taşımanın uçtan-uca izlenmesini sağlarken yük sahibine her an güven veriyor. Turk Elektronik Para A.Ş. güvencesindeki TROY Logolu ParamKart, Türkiye’deki 2.9 Milyon POS cihazı ve binlerce ATM’den paraya hemen ulaşılabilmesini veya ödeme yapılabilmesini mümkün kılıyor.

TIRPORT’a özel hazırlanan Param TIRPORT Kart ile onbinlerce kamyon şoförü ödeme takibi ve çilesinden kurtuluyor. Lojistik firmaları ve yük sahipleri, artık nakliye ödemelerini 7/24 doğrudan Param TIRPORT kartlara yapabilecekler. Kamyoncular kendilerine yapılan ödemeleri, TIRPORT Mobil App ile takip edebilecekler.

Param TIRPORT kartlarla, Türkiye’deki tüm ATM’lerden nakit çekilebileceği gibi anlaşmalı akaryakıt zincirleri, binlerce anlaşmalı mağaza ve işyerinden indirimli alışveriş yapılabilecek. Ayrıca, kullanıcı performanslarına bağlı olarak kredilendirilmiş nakit avans, taksitlendirilmiş alışveriş vb. hizmetlerden de yararlanabilecekler.

Bu dev işbirliği ile 2020 yılı sonuna kadar, 10 binin üzerinde üye iş yerine ulaşılması, 200 binin üzerinde kamyoncunun sisteme entegre edilmesi ve günlük 10 Milyon TL’nin üzerinde bir işlem hacmine ulaşılması hedefleniyor.

Pin It on Pinterest