Raporları PDF formatında indirmek için lütfen giriş yapınız.
Lojistik sektörü, en fazla “teknoloji” için yatırım planlıyor.
UTİKAD’ın “Lojistik Sektöründe Eğilimler ve Beklentiler 2019” çalışmasında yapılan anketteki “lojistik sektöründeki en önemli üç sorundan birisi “Kalifiye insan kaynağı” olarak gösterilmesine rağmen, katılımcılar en az yatırımı, “İnsan kaynakları” için yapmak istemektedir.
En fazla yatırımın “Teknoloji” için yapılması düşünülürken bu çalışmadaki diğer ankette “müşteri kazanmak” için “Teknoloji” yatırımı önem sırasının düşük olması, bir çelişki olabilir mi?
LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE YATIRIM YAPILMASI PLANLANAN ALANLAR
Yatırım Yapılması Planlanan Alanlar | Oranlar |
---|---|
Teknoloji | 73.08% |
Alt Yapı | 30.77% |
İnsan kaynakları | 15.38% |
Bu veri ile ilgili olabilecek diğer veriler için Lojistik Sektörünün Temel Sorunları ve Lojistik Sektöründe Yeni Müşteri Kazanılmasını Sağlayan Faktörler sayfalarına bakabilirsiniz.
Kaynak: UTİKAD – Lojistik Sektöründe Eğilimler ve Beklentiler Araştırması 2019 (Temmuz – Aralık)
BENZER SAYFALAR
Grup H-53 için İllere Göre İş Yeri ve Sigortalı Sayısı
Grup H-53’teki şirketlerin %34’ü ve bu iş yerlerindeki sigortalı çalışanların %40’ı, İstanbul’dadır.
2021 yılı verisine göre Türkiye’deki Grup H-53’teki toplam 7.370 iş yerinin %34,46’sı ve bu iş yerlerinde toplam 79.542 sigortalı çalışanın %40,11’i, İstanbul’dadır.
Grup H-52 için İllere Göre İş Yeri ve Sigortalı Sayısı
Grup H-52’deki şirketlerin %29’u ve bu iş yerlerindeki sigortalı çalışanların %41’i, İstanbul’dadır.
Grup H-51 için İllere Göre İş Yeri ve Sigortalı Sayısı
Grup H-51’deki şirketlerin %52’si ve bu iş yerlerindeki sigortalı çalışanların %79’u, İstanbul’dadır.