Lojistik sektöründe Avrupa’nın önde gelen 3 dijital platformu arasında yer alan TIRPORT, devreye aldığı yeni teknolojilerle Türkiye’nin yanında yurt dışında da büyüyor.

Türk lojistik sektörünün dijital dönüşümüne liderlik eden TIRPORT, lojistiğin tüm taraflarını akıllı telefonlarda buluşturan ve lojistik yönetimini Uberleştiren iş modeliyle, ülkemizdeki başarısının ardından yurtdışına açılıyor. Önde gelen Avrupalı üreticilerin lojistik operasyon yönetiminde tercih etmeye başladığı teknoloji konumuna gelen TIRPORT, Afrika’da 7 ülkede faaliyete geçmesinin ardında Avrupa’da 20’nin üzerinde ülkede faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Avrupa’da operasyon yönetim üssü olarak Hollanda’yı seçen şirket 2021 ilk yarısında Hollanda’da şirket kurmaya hazırlanıyor.

Dünya’nın bir numaralı tarım ülkesi olan Hollanda, teknoloji firmalarına sağladığı eşsiz yatırım imkanlarıyla dünyadaki en önemli 3 startup ekosisteminden birisi konumunda. 70 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en büyük online konaklama ve seyahat platformu Booking.com, 50 milyar dolarlık dijital ödeme sistemi Adyen, toplam 100 milyar doların üzerindeki değerleriyle yarı iletken endüstrisinin önemli oyuncuları arasında yer alan ASML ve NXP, son yıllarda sağlık teknolojisi yatırımlarıyla dikkat çeken 60 milyar dolarlık Philips, 50 Milyar avronun üzerinde yatırım bütçesiyle geleceğin teknolojilerine yatırım yapan Shell Ventures’ın Hollanda merkezli olması dikkat çekiyor. Bunların dışında KPMG, ING Bank, ünlü bira üreticisi Heineken ve dünyanın en büyük perakende tedarikçilerinden Unilever gibi çok uluslu küresel şirketler de Hollanda orijinli. Bulut bazlı veri transferi platformu Wetransfer, Açık kaynak (open source) projelerin oluşturabildiği, yönetilebildiği ve paylaşılabildiği GitLab, günümüzde özellikle yapay zeka kodlamada ön plana çıkan Python da Hollanda imzası taşıyor…

Türkiye’nin globale açılan en önemli altyapı sağlayıcı dijital platformu olan TIRPORT’un yurt içi ve dışındaki büyümesi tüm hızıyla devam ediyor. Birçok Avrupalı dijital yük tedarikçisi; TIRPORT’un uçtan uca lojistik operasyonu yönetimi, kamyoncu veritabanı yönetimi ve konum-tabanlı, gerçek-zamanlı yükleme ve boşaltma raporlama hizmetlerinden istifade edebilmek için TIRPORT’la işbirliği geliştirme arayışında.

TIRPORT, sahip olduğu yüksek teknolojilerle Pandemi’nin etkilerini minimize edecek dijital çözümleri devreye almış ve son 8 ayda iş hacmini 3 kattan fazla arttırmış durumda. Avrupa’da üç lojistik teknolojisinden birisi konumuna geldi. Geçtiğimiz aylarda Afrika’da 7 ülkede faaliyete geçen TIRPORT, Avrupa’daki dijital yük broker’larıyla geliştirdiği işbirliklerle 2021 yılı içinde 20’nin üzerinde Avrupa ülkesinde servis vermeye hazırlanıyor. Bu aksiyon ile Avrupa’yı besleyen en önemli üretim üslerinden birisi konumunda olan Türkiye ile Avrupa arasındaki lojistik köprünün platformu olmayı da hedefliyor. Türkiye-Avrupa arasında günlük 70 bin kamyona varan bir trafik var. TIRPORT bu trafiğin tüm aktörlerini bir araya getirecek ve değer yaratacak ekosistemi olmaya da aday.

TIRPORT, Hollanda’da kurulması planlanan şirketi ile Avrupa operasyonunu Avrupa’dan yönetmeyi, bölgede global bir aktör olmayı hedefliyor. Arslan, “3 yıl içinde, sahip olduğumuz üstün teknolojilerle bulunduğumuz coğrafyada bölgesel bir güç olmayı, günde 40 binin üzerindeki taşımayı platformumuz üzerinden yönetmeyi hedefliyoruz.” dedi. Türkiye’den Avrupa’ya giden bir TIR dönüş yükü organizasyonu için ortalama 7-8 gün bekleyebilir. TIRPORT sahip olduğu teknolojiler ve Avrupa’da geliştirdiği işbirlikleriyle bu süreyi 3 günün altına indirmeyi, lojistik firmalarına yılda en az 200 milyon USD’ın üzerinde tasarruf sağlatmayı hedefliyor.

Pin It on Pinterest